Veleposlanstvo SAD-a u BiH izrazilo je zgroženost jučerašnjom izjavom predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je ponovno zaprijetio nasiljem i ratom. 

„Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo pozvali na neodgovoran odgovor Milorada Dodika. Prije 30 godina građani ove zemlje proživjeli su brutalan rat. U 2022. godini zaslužuju bolje od čelnika koji pozivaju na nacionalne podjele i potiču nacionalne napetosti. Građani BiH zaslužuju čelnike koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost suradnji i kompromisu, a ne implicitnoj prijetnji pribjegavanjem nasilju, potrebni su za rješavanje problema ove zemlje, koji se pogoršavaju“, naveli su iz Velepslanstva SAD-a u BiH. 

Izetbegović je jučer rekao kako postoje planovi za "ne daj Bože" scenarij. "Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate", kazao je čelnik SDA. Prenosi Večernji list BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok