Dragan Čović, predsjednik HDZ- BiH i HNS-a BiH danas je u devet sati, u pratnji supruge Bernardice, glasovao u Mostaru. U izjavi za novinare nakon glasanja Čović je kazao kako mu je drago što su konačno došli izbori te je pozvao sve građane koji, kako je naveo, žele dobro Bosni i Hercegovini da masovno izađu na birališta.

''Ja sam svoju dužnost obavio i nadam se da je to dobar primjer svima da dođu i u Mostaru, a i diljem BiH'', rekao je on.

Upitan o očekivanjima od ovih izbora Čović je kazao ''što bi očekivao predsjednik HDZ BiH i HNS-a nego uvjerljivu pobjedu HDZ-a i koalicije stranaka zajedno s nama i pobjedu gospođe Krišto''.

''Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti. Davno smo trebali promijeniti Izborni zakon, da možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, Domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda. Morali smo doći do situacije da provedemo presude Suda u Strasbourgu. Nažalost, to se nije desilo, drugi su to blokirali, idemo u ove izbore, za koje su svi mislili da ćemo ih blokirati, ali ne''.

''Mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način da treba napraviti promjene u BiH da danas masovno izađu na izbore i da naprave te promjene, bez obzira što se nije promijenio Izborni zakon'', poručio je Čović, piše Avaz.

Zajednička kandidatkinja HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto će glasati u 11:30 sati na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Livnu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u