U Konjicu je danas održan sastanak predstavnika političkih partija tzv. Osmorke i članova HDZ-a, nakon čega se lider SDP-a Nermin Nikšić obratio medijima.

Nikšić se prvo zahvalio svim današnjim sudionicima na vrlo eskpeditivnom radu. Razgovarali su o konstituiranju vlasti na državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u županijskim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

"Ono što želimo postići jeste da se u narednom razdoblju što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja - u skladu sa mogućnostima - sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju", kazao je Nikšić i potvrdio tvrdnje iz medijskih natpisa:

"Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo - Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja", rekao je Nikšić.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a Nikšić očekuje i da će i na tom polju doći do razgovora u što kraćem razdoblju.

"Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana", zaključio je Nikšić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok