• Short title article: Bez komentara na Lendu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović tvrdi da će Lidija Bradara biti imenovana za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je zakazana za utorak, 28. veljače.

- Od tog trenutka će teći daljnje aktivnosti oko uspostave izvršne vlasti u Federaciji. Čini mi se da smo vrijeme koje je bilo predviđeno za to potrošili i krajnje je vrijeme da od idućeg tjedna to završavamo - kazao je Čović u Žepču nakon sastanka s članovima Županijskog odbra HDZ-a Zeničko-dobojskog županije.

Čović nije htio komentirati potez kandidata za predsjednika i potpredsjednika FBiH Refika Lende (SDA), koji se nije pojavio na sastanku u vezi dogovora tko će biti predsjednik FBiH.

Budući da se nisu dogovorili, Čović kaže da postoje institucije Federacije BiH, da je Zastupnički dom PFBiH sada u prilici imenovati nositelje izvršne vlasti te je izrazio uvjerenje da će se to desiti u utorak.

Komentirajući odluku dvoje ministara HDZ-a, Zlatka Jelića i Tanje Radoš-Kosić da napuste jučerašnju sjednicu Vlade Zeničko-dobojske županije, Čović je kazao da je HDZ do kraja zajedno oko svake ideje.

- Uspjeli smo da imamo svoja dva ministra i uvjeren sam da će naši predstavnici štititi naše interese. Tako smo nastupili s partnerima na višim razinama, a pokušaji da se neka podjela napravi su uzalud - zaključio je Čović.

Jelić i Radoš-Kosić napustili su sjednicu županijske vlade na kojoj je predložena izmjena Zakona o Vladi ZDŽ po kojoj bi bila brisana odredba o nacionalnoj zastupljenosti u ovom tijelu izvršne vlasti. Izrazili su i nezadovoljstvo odnosom koalicionih partnera u ZDŽ prema HDZ-u.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok