• Short title article: Zaposlit će 2 000 radnika

Predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier, jednog od 100 najvećih svjetskih proizvođača u automobilskoj industriji, jučer su boravili u Ilijašu, gdje su se susreli s načelnikom Akifom Fazlićem.

Fazlić je sa suradnicima prezentirao investicijske mogućnosti Općine Ilijaš, s posebnim osvrtom na stanje u oblasti tržišta rada u općini Ilijaš, te širem području sarajevske makroregije.

Također, investitor je upoznat s raspoloživim poticajnim programima ove lokalne zajednice, te poticajima viših razina vlasti.

Općina Ilijaš je izrazila spremnost potpune podrške investitoru radi realizacije prezentirane investicijske namjere od strane predstavnika kompanije u smislu preuzimanja obveze izgradnje pristupne prometne i komunalne infrastrukture, što će biti predmetom partnerskog dogovora na fer osnovi, uz uvažavanje objektivnih potreba investitora s ciljem pomoći u realizaciji izuzetno značajne investicije za općinu Ilijaš i širu društvenu zajednicu, prenosi Avaz.

Potencijalni investitor u općini Ilijaš planira donijeti konačnu investicijsku odluku u narednih šest mjeseci, a ako ista bude pozitivna izgradit će proizvodnu dvoranu od preko 15.000 m2, te zaposliti oko 2.000 radnika, što bi ujedno bila i najveća investicija sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta na području općine Ilijaš.

Kako je BiznisInfo.ba već objavio, predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier borave u Bosni i Hercegovini kako bi istražili mogućnost investiranja u našoj zemlji. Oni planiraju otvaranje tvornice u BiH u kojoj bi zaposlili najmanje 2.000 radnika.

Predstavnici spomenute kompanije započeli su tjedno putovanje kako bi istražili poslovne mogućnosti u različitim gradovima BiH. Tijekom putovanja, osim Ilijaša, posjetit će lokacije u Tuzli, Banjoj Luci, Laktašima i Travniku.

Na početku posjeta našoj zemlji održali su sastanak s predstavnicima drugih njemačkih kompanija koje posluju u BiH, a koji su im prenijeli svoja iskustva, te ih upoznali sa stanjem u našoj zemlji.

Dräxlmaier ima 60 godina bogate povijesti i poslovanja sa preko 72.000 zaposlenika u 23 države. Jedan su od lidera iz automoto industrije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok