• Short title article: Visoki predstavnik

''Više neće biti izbora u ovoj zemlji u kojima će birači sumnjati jesu li njihovi glasovi prebrojani kako treba. Ljude se neće zastrašivati i neće im se braniti glasovanje'', rekao je Schmidt u najavi novih odredbi Krivičnog zakona.

''U Krivični zakon uveo sam novo krivično djelo - podmićivanje na izborima. Ono omogućuje efikasno sankcioniranje svih slučajeva podmićivanja izabranih dužnosnika'', poručio je.

Dodao je da je ovo upozorenje svima. ''Poruka je ovo za političare i stranke - ne koristite zastraživanje za postizanje političkih ciljeva! Ovo je i ohrabrenje onima koji žele fer igru i vjeruju da njihovi glasovi neće biti zloupotrebljeni'', dodao je.

Na kraju je rekao kako je cilj ''prevencija sustavne političke korupcije koja uzrokuje ogromu štetu ekonomiji i građanima''.

''Više mora biti napravljeno da se zaštiti integritet izbora i vrati povjerenje građana u izborni proces. Pozivam političare da rješavaju te probleme i da to učine na vrijeme do sljedećih lokalnih izbora'', rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok