• Short title article: Reagirala policija

Na profilu A. Z. iz Bihaća objavljene su prijetnje da će učiniti sličan krvav pir kakav se dogodio u Srbiji te da će ubiti učenike i radnike u Ekonomskoj školi, javljaju mediji.

"Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror", stoji na profilu A.Z.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je za Avaz i potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

"Imamo informaciju. Obavještava se i tužiteljstvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloljetan. Ne znamo je li itko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo", rekao je glasnogovornik MUP-a USK Bahrudin Dželalagić.

Podsjetimo, osmero djece i radnik osiguranja ubijeni su u srijedu u oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Šestero učenika i jedna nastavnica su ranjeni, a napadač K.K, učenik sedmog razreda te škole, je uhićen nakon što je sam pozvao policiju.

Građani više gradova sinoć su se okupljali na trgovima da bi paljenjem sveća odali počast žrtvama, a slična okupljanja širom Srbije najavljena su i za danas.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok