• Short title article: Banja Luka

Kako kaže ravnateljica škole, najvjerojatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih skupina i neka vrsta osvete.

Učenika devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Boriku jučer su napala trojica napadača s bejzbol palicama i fantomkama na glavama te je zadobio blaži potres mozga.

"Učenik je zadržan je na liječenju u UKC-u RS, ali nije životno ugrožen, izjavila je za Nezavisne novine ravnateljica ove obrazovne ustanove, Tatjana Vilendečić.

Kako je istaknula, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji s učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu s razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je dodala, najvjerojatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih skupina i neka vrsta osvete.

- Meni je trenutno najvažnije da je on stabilno, a mi ćemo dalje istražiti što se dogodilo - kazala je ona.

Istaknula je kako se napad na učenika dogodio jučer, tijekom velikog odmora u blizini škole, između supermarketa i autobusne stanice. Brutalni napad su zaustavili zamjenik ravnatelja škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu.

- Kako se neslužbeno priča, napadači su pripadnici navijačke skupine Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti, a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalificirala, to je daleko od navijanja ili bilo čega što miriše na sport - kaže Vilendečić.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok