Skidanje viška kilograma može biti vrlo težak zadatak. To je i zato jer se mnogi u fazi mršavljenja više se fokusiraju na izgladnjivanje i skidanje kila nego na zdravo mršavljenje i učvršćivanje. 24sata.hr donosi četiri ključne stvari koje ne smijte zaboraviti dok mršavite.

Budite aktivni: Iako se u procesu mršavljenja možete osjećati iscrpljeno i možda nemate snage za vježbanje, bitno je da budete aktivni. Odvojite malo vremena za večernju ili ranu jutarnju šetnju. Vježbajte svakodnevno. Bavite se jogom i meditacijom. Kako biste zdravo mršavjeli bitno je da budete aktivni.

Hidratacija je ključna: važnost vode ne treba posebno spominjati. Stručnjaci sugeriraju da biste trebali piti najmanje 2,5 litre vode dnevno. Bez vode nema napretka.

Jedite dovoljno voća: voće vam daje puno energije. Budući da gubite težinu, razina vaše energije može se smanjiti. Stoga je imperativ da unos voća bude najveći tijekom tog razdoblja. Također možete pitati svog dijetetičara ili nutricionista za savjet.

Ne preskačite doručak: Mnogi ljudi vjeruju da preskakanje doručka može pomoći u brzom gubitku kilograma. Pokušajte jesti zdravu hranu kao što je zob, jaja i slično. Zdrav i lagan doručak pomoći će vam da zadržite energiju tijekom dana, piše Pink Villa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok