Ovo je priča za rubriku vjerovali ili ne. Obitelji Stojanić, koja desetljećima živi u Čačku, lopovi su ukrali, za ne povjerovati, ali - cijelu staru obiteljsku kuću u selu Pranjani. Kako piše Nova.rs, na mjestu gdje je nekada bio objekt od 140 kvadrata ostalo je malo cigli, dio jednog zida i stari štednjak.

Rada Stojanić, koja dugi niz godina živi u gradu pored Morave, otišla je krajem travnja u Pranjane kako bi obilježila godišnjicu smrti svog svekra. Nakon što je obišla grobove najmilijih svratila je do stare obiteljske kuće u selu Pranjani, ali tamo nije zatekla baš ništa.

Potom je nazvala sina i rekla mu da nema kuće, te se on šokirao.

„Pitao sam je kako misli da nema kuće i pomislio da se srušila. Rekla mi je da se nije srušila nego da kuće jednostavno nema i da je ostala samo rupa u kojoj se nalaze njeni dijelovi”, priča za Nova.rs Danko Stojanić.

Nakon toga je i on, sav u čudu, otišao u Pranjane. Prizor je bio zastrašujuć, jer nije bilo ničega. Prema njegovim riječima, sve je odnešeno.

“Dakle cigle, crijep, čitavo pokućustvo, kreveti, ormari, klupe, stolice, drvene grede. Ostao je štednjak i na dijelu zida jedan prozor. Dugo sam plakao, bilo mi je preteško vidjevši taj prizor”, objašnjava Danko, napominjući kako je to bio stari objekt, ali ga za tu kuću vežu uspomene.

Nakon toga, otišao je sa susjedom u policijsku ispostavu u Pranjane, koja zbog praznika tada nije radila, a onda i u Policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu, kojem to selo teritorijalno pripada. Tamo ih je primila službena osoba i pitalo zašto su došli. Danko je odgovorio da mu je ukradena kuća.

“Čovjek me je, sav u čudu, pogledao i zapitao je li opljačkana kuća. Odgovorio sam da nije, nego da je nestala s lica zemlje. Počeo se smijati, jer nije vjerovao”, nastavlja Danko. Poslije toga došao je inspektor i svi zajedno su se zaputili u Pranjane.

"Kad je vidio da od kuće gotovo ništa nije ostalo, ispričaso mi se i rekao da se u svojoj karijeri nije susreo u sa ovakvim slučajem", priča Danko.

Prema njegovim riječima, kuća je bila stara, te u nju nije često dolazio, ali je bila velika i mogla se preurediti.

Ne zna kada se krađa mogla dogoditi i ističe da su posljednji put majka i on u selo dolazili prije izbijanja korona epidemije.

Danko kaže kako ni susjedi ništa nisu ni vidjeli, ni čuli, što mu izgleda neverojatno.

"Da bi se sve to odnijelo, treba mnogo ljudi, to se ne može uraditi čak ni za nekoliko dana", zaključio je Danko.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok