• Short title article: Kako izgubiti pivski trbuh?

Prema prethodnim istraživanjima, pivski trbuh povećava rizik od prerane smrti, čak i ako je ostatak vašeg tijela vitak!

Iako je “pivski trbuščić” najčešće korišten izraz, mogu ga dobiti i oni koji ne piju alkohol. 

Masno tkivo na trbuhu uglavnom se svodi na opće izbore načina života kao što je jedenje masne hrane i izbjegavanje tjelovježbe, iako je ime dobilo po visokom unosu kalorija u alkoholu.

Pivski trbuh je kombinacija potkožnog masnog tkiva i visceralnog masnog tkiva, pri čemu je ovo drugo opasnije jer se nakuplja oko vaših organa, piše Daily Mail. Prenosi Večernji list.

Kako izgubiti pivski trbuh?

Smjernica glavnog medicinskog osoblja i za muškarce i za žene je da je najsigurnije ne piti redovito više od 14 jedinica tjedno.

To je otprilike 6 srednjih (175 ml) čaša vina ili 6 krigli piva. Dakle, ne morate potpuno odbaciti piće, samo ga pijte umjereno.

Još jedan savjet je da naizmjence pijete alkohol i čaše vode dok ste vani, što znači da ćete se brže zasititi i piti manje.

Opcije s niskim udjelom alkohola ili bez alkohola također će pomoći u smanjenju unosa kalorija i smanjiti rizik od pivskog trbuha.

Nova velika studija također je otkrila da bi konzumiranje do tri porcije kimchija dnevno moglo smanjiti količinu masnoće oko trbuha.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok