• Short title article: Razne studije pokazuju

Razne studije pokazuju da čak i male količine piva mogu biti štetne za naše zdravlje, te bi vam odricanje od piva na mjesec dana moglo donijeti niz benefita.

Ne postoji sigurna doza alkohola

Stručnjaci se većinom slažu u tome da ne postoji sigurna doza alkohola. Ne utječe samo na naše kognitivne funkcije nego i na naše cjelokupno zdravlje, navodi essa news.

Brojna istraživanja dokazuju kako redovita konzumacija alkohola postupno uništava jetru i remeti rad kardiovaskularnog sustava, mozga, želuca i bubrega te povećava rizik od raka.

Smanjenje konzumacije piva pomaže s gubitkom težine

Ispijanje piva, koje je i samo po sebi kalorično, povećava apetit zbog čega su mnogi skloni povećanom unosu masne i slane hrane.

Moguće prijelazno rješenje za odricanje od piva je i prelazak na bezalkoholno pivo. Ono sadržava znatno manje kalorija, podržavajući smanjenje tjelesne težine.  

Pijenje piva izaziva i nadutost koja može dovesti do takozvanog “pivskog trbuha”. Upravo stoga, mjesec dana bez piva može pomoći u smanjenju tjelesne težine.

Pozitivni utjecaj na gušteraču

Pivo, posebno aromatizirane sorte, negativno utječe na gušteraču. Ovaj problem je značajan za osobe s dijabetesom i inzulinskom rezistencijom, budući da visoki glikemijski indeks piva tjera gušteraču na intenzivnu proizvodnju inzulina.

Dijetetičarka Kinga Głaszewska dodaje i kako pivo nije preporučljivo ni ljudima koji pate od bolesti kao što su sindrom iritabilnog crijeva, upalne bolesti crijeva ili SIBO (bakterijsko prerastanje tankog crijeva).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok