Uz jamčevinu od 721 tisuću kuna, rješenjem Općinskog suda u Zadru, 40-godišnjem Ivanu Jukiću, optuženom da je sudjelovao u nabavci više od kilograma kokaina kojeg je zadarska policija zaplijenila na odmorištu Nadin, ukinut je pritvor, te je pušten da se brani sa slobode.

Odlukom suda prihvaćen je prijedlog kojim mu se pritvor zamjenjuje polaganjem jamčevine kroz zasnivanje hipoteke u korist republike Hrvatske na iznos od 721 tisuću kuna jamstva, a sud mu je odobrio i da napusti boravište u trajanju od 10 dana radi posjete bolesne majke u BiH, nakon što je obećao da se neće kriti i da će se odazivati pozivima suda, javlja zadarski.hr.

Jukić se od travnja prošle godine nalazio u istražnom pritvoru zatvora u Zadru, a suđenje mu je započelo u travnju kada je opovrgnuo krivnju.

Droga vrijedna više od milijun kuna pronađena je kombiju njemačkih oznaka u prostoru poda kabine između sjedišta vozača i suvozača. Istragom je utvrđeno da je kokain nabavljen u Južnoj Americi, te da nije bio namijenjen za zadarsko tržište već za jednu od zemalja Europske unije.

Prevozio ga je 45-godišnji državljanin Hrvatske s prebivalištem u BiH Zvonimir Kovač koji je za ovo kazneno djelo već osuđen u drugom postupku.

Kombi s kokainom zaustavljen je prilikom redovne kontrole prometa. Prilikom kontrole vozača, vozila i putnika, službeni policijski pas za detekciju droga Luring reagirao je na prisustvo droge u vozilu.

Nakon toga je ubrzo u pretrazi vozila pronađen paket kokaina težine 1112 grama oblijepljen ljepljivom trakom, kao i više od 10 000 eura koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela, piše zadarski.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok