Richard Hogland nestao je 1993. godine, ostavivši za sobom svoju drugu suprugu i dvoje djece. 23 godine vjerovali su kako je mrtav, a potom je uslijedio šok - ne samo da je živ i zdrav, već ima novi identitet i novu obitelj.

Hogland je otkriven ne Floridi gdje je živio pod identitetom preminulog ribara, prenosi ABC news. Piše Večernji.hr.

Te 1993. Hogland je uspaničeno nazvao svoju sprugu i rekao joj kako je na putu za bolnicu, nakon toga, nitko ga više nije vidio. Obitelj je ostavio bez ičega, uništivši ju emocionalno i financijski.

2003. Hogland je službeno proglašen mrtvim, a njegova se žena ponovno udala. Za to vrijeme, 1.600 kilometara južnije živio je njen muž u gradiću na Floride. Oženio se i živio pod imenom Terry Symansky. Terry je bio ribar koji je poginuo u nesreći 1992. godine, a Hogland je iznajmljivao stan od ribareva oca koja je u međuvremenu preminuo.

Nakon toga, Hogland se nastavio predstavljati kao njegov sin, izvadivši nove dokumente i vozačku dozvalu.

Prevara nikada ne bi bila otkrivena da Terryjev rođak nije istraživao obiteljsko stablo i otkrio kako se njegov ujak oženio dvije godine poslije svoje smrti.

Hogland se danas suočava s nekoliko optužbi, a kako je rekao policiji od svoje je obitelji pobjegao jer nije mogao podnijeti još jedan razvod.

Prevarantova treća žena nije htjela dati izjavu jer se još oporavlja od šoka, dok je šerif koji je Hoglanda i uhitio zaključio kako je Hogland ništa osim kukavice koja je svoj život provela uništavajući tuđe.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok