U Barbatu na otoku Rabu vlada opsadno stanje. Kako doznaje 24 sata, muškarac je, navodno zbog sukoba oko zemljišta, upucao i ubio drugog muškarca, inače liječnika u Psihijatrijskoj bolnici Rab, te ranio jednu ženu.

Navodno je ranjena žena uspjela pobjeći kroz prozor kuće, a počinitelj se zatvorio unutra. Policija je opkolila kuću i čeka dolazak interventne policije.

Mještani navode kako im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore, javlja 24 sata.

Hitna pomoć navodno ne može do kuće jer "napadač puca po svima", piše Index.

Jutarnji piše kako je napadač pacijent u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Kako piše 100 posto.hr, u mirnoj ulici, muškarac četrdesetih godina oko 10 sati najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio.

Kako neslužbeno doznaje 100 posto.hr, ubijen je psihijatar, dr. Rakić iz Raba. Ubojica se potom zabarikadirao u kuću te prijeti da će sve raznijeti bombom. Čitava ulica trenutno je u jakom okruženju specijalaca.

"Oko 10 sati začuo sam pucanj, a potom i zapomaganje čovjeka. Krenuo sam prema mjestu s kojeg su dopirali jauci, a potom se od nekud stvorio S. S. koji je u ranjenog čovjeka sasuo kišu metaka. Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam i sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem", kaže stanar ulice u kojoj se danas dogodilo ubojstvo.

Kako neslužbeno doznaje 100posto, supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju.

Po pričanju mještana ubojica je S.S: iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga. Nakon što je proživio nekoliko tragedija, danas je i sam uzrokovao tragediju jedne obitelji.

Priopćenje policije:

Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja  u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok