Tragedija na otoku Rabu. Samoubojstvom napadača ubojice završila je višesatna drama i opsadno stanje u mjestu Barbatu.

Srđan Smojver raznio se bombom, nakon što je u kuću u kojoj se nalazio policija bacila suzavac. Svemu su prethodili - višesatni pregovori s policijom o predaji. Piše HRT.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem,  koji je jutros ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali su od 13 sati. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

Policijski službenici su, nakon dojave o galami i pucnjavi jutros oko 9,30 sati,  na mjestu događaja zatekli počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležao muškarac. Po dolasku policijskih službenika, počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru i zatvorio se u stan te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo ubijenoga je izvučeno i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga ubijenog iz kuće je pobjegla skokom kroz prozor. S prvog kata. Pala je na beton. Ima višestruke prijelome. Susjedi kažu da je bila pri svjesti - molila je  za pomoć. U bolnici je u Rijeci.

Kako piše 100posto.hr  ubijen je psihijatar, dr. Rakić iz Raba. Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju.

Prema pričanju mještana ubojica je S.S. iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga. Nakon što je proživio nekoliko tragedija, danas je i sam uzrokovao tragediju jedne obitelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok