Chiara Pašić (33) iz Pule u petak je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog teškog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa Pašića, dok je prema maloljetnici koja je sudjelovala u počinjenju tog kaznenog djela izrečena kazna upućivanja u odgojni Zavod na najviše tri godine, izvijestila je glasnogovornica tog suda, sutkinja Edvina Draguzet Suevich nakon izricanja presude budući da su novinari prilikom izricanja kazne maloljetnici morali napustiti sudnicu.

Temeljem odredaba Zakona o sudovima za mladež doneseno je rješenje kojim se maloljetnica upućuje u odgojni zavod u Požegu na izvršavanje odgojne mjere do pravomoćnosti presude, dodala je Draguzet Suevich.

Chiarin branitelj, pulski odvjetnik Ivica Senjak novinarima je izjavio kako smatra da je izrečena kazna prestroga.

"Očekivali smo osuđujuću presudu, no, nisam očekivao kaznu zatvora u trajanju od 33 godine. Kazna je prestroga. Žalit ćemo se kako zbog visine sankcije tako i zbog nekih drugih razloga s obzirom da nismo zadovoljni provedenim postupkom.

Smatram da su povrijeđena prava obrane jer su neki po nama bitni dokazni prijedlozi, koji se tiču upravo krivnji, od strane suda odbijeni", istaknuo je odvjetnik Senjak te dodao kako smatra da je bilo razloga i za drugačiji tijek.

"Nažalost, nismo dobili priliku da pokušamo to dokazati. Nisu provedeni svi potrebni dokazi odnosno nismo dobili priliku da eventualno dokažemo da postoje neki razlozi koji bi utjecali na krivnju u ovom predmetu" - ustvrdio je Senjak.

S druge strane, branitelj maloljetnice odvjetnik Pavle Peršić rekao je da je odluka koja se tiče maloljetnice očekivana te kako tu nije bilo iznenađenja.

"Obrana maloljetnice je zadovoljna s onim dijelom odluke koji se odnosi na istražni zatvor, međutim, s obzirom na odredbu članka 60 Zakona o sudovima za mladež nisam ovlašten objaviti niti odluku u cijelosti niti dio odluke. Zadovoljni smo", dodao je Peršić.

Inače, Chiara Pašić je proglašena krivom jer je 23. svibnja 2017.  predvečer u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru  s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu, maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge.

Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk na lice djeteta dok mu je maloljetnica pridržavala noge, potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo Denisa Pašića na područje bivše vojarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more.

Osim zatvorske kazne Chiari Pašić izrečena je sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine. Sukladno zakonu Chiari Pašić produljen je istražni zatvor. (Hina)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije svijet