Dražen Dakić (41), kojem se u u njemačkom gradu Rottweilu sudilo za ubojstvo svog šestogodišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerice Ekaterine i njezine 29-godišnje rođakinje u rujnu prošle godine u Villingendorfu, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora.

Zbog osobito teške naravi zločina, sud u Rottweilu odlučio je Dakiću uskratiti mogućnost pomilovanja, piše Schwarzwaelder Bote, a prenosi Jutarnji list.

- Zatvaranje u kliniku za psihičke bolesnike nije rješenje kad je riječ o kazni. Terapija je teško moguća te bi, kad bi se i odredila, trajala jako dugo. On se tako ponaša cijeli život. Ima određene poremećaje ličnosti, u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata u tome ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da se može svladati i vladati samim sobom - ustvrdio je psihijatar.

Prema tvrdnji tužitelja, Dakić se nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je njegova partnerica Ekaterina u veljači prošle godine ostavila i odvela njihova sina. Ekaterina i dječak, koji je trebao krenuti u školu, skrivali su se od Dakića, ali ih je našao.

Rekao je da je partnericu Ekaterinu poštedio kako bi cijeli život patila za sinom.

Dakić je nakon zločina pobjegao, ali je uhićen pet dana nakon što ga je vidio jedan prolaznik i pozvao policiju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok