Mirno mjesto Kupinec na jastrebarskom području u srijedu popodne preplavili su policajci, Hitna pomoć, vatrogasci...

U šumskom predjelu iza kućnog broja 155 Gradskog sela, prema informacijama s mjesta događaja, maloljetnik je nanio smrtonosne ozljede drugom maloljetniku, piše Jutarnji.

Okolnosti stradavanja još se uvijek utvrđuju, a sve je počelo dojavom policiji o pronalasku mlađeg, beživotnog tijela na puteljku u šumi oko 15.30 sati. Policijski očevid odmah je počeo ukazivati da bi možda mogla biti riječ o nasilnoj smrti.

Nedugo zatim pod nadzor policije stavljen je i drugi maloljetni sudionik krvavog obračuna te mu se trenutno pruža liječnička pomoć u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj nakon čega će, obzirom da je riječ o maloljetniku, biti podvrgnut adekvatnom policijskom ispitivanju. Kakve je ozljede zadobio on, nije još poznato.

Mještani Kupinca su zgroženi. Mirne blagdanske dane uznemirile su sirene. Prvo policijske, a potom Hitna te na kraju vatrogasci koji su pozvani da osvijetle mjesto očevida.

- Kad smo vidjeli policiju da ide kroz puteljak prema šumi, ništa nam nije bilo jasno. Brzo je stigla i Hitna. Djelatnici Hitne su se pogubili. Znali su samo da imaju intervenciju kod kućnog broja 155, no kod tog kućnog broja nikakvog očevida nije bilo.

Kružili su, da bi nedugo zatim po njih iz šume izašli policajci te ih odveli na taj zabačeni dio. Čuli smo samo da je netko umro na puteljku. Tko je mrtav, tko ga je našao i tko je priveden, ne znamo - otkrivaju za Jutarnji list mještani Kupinca.

Jedan od susjeda nagađa da su dječaci najvjerojatnije nešto 'kemijali' u polju pa su stvari pošle po zlu.

- Nije rijetkost da nama nepoznate osobe odlaze po tom makadamu na ta poljski dio koji je, inače, u privatnom vlasništvu. Znaju tamo pušiti travu i cigarete, družiti se s djevojkama... Kasnije znamo naći ostatke tog druženja od boca alkohola do kondoma, ali nikom ni na kraj pameti nije da bi se tamo netko otišao potući nasmrt - zaključuje drugi susjed.

Što je natjeralo dvojicu srednjoškolaca da dođu u sukob koji je završio kobno i zavio u crno dvije obitelji, samo se može nagađati.

Policijski očevid koji će potrajati do kasno u noć, trebao bi otkriti okolnosti koje su dovele do tragedije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok