Kiša koja je u nedjelju čitav dan lijevala ko iz kabla nije mogla isprati tragove svirepog zločina u mjestu Staševica u zaleđu Ploča gdje je sin udavio vlastitog oca. Kako smo već pisali, Nikola Kežić (25) u napadu agresivnosti usmrtio je svoga oca Zorana (64). Piše Slobodna Dalmacija.

Ovakav stravičan zločin ne pamti se u Pločama i široj okolici.

Što je navelo Nikolu da oduzme život ocu nitko sa sigurnošću ne može kazati. Po jednoj verziji priča ugušio ga je kušinom a po drugoj udavio ga je golim rukama. No detalji će biti poznatiji nakon dovršene kriminalističke obrade.

Ipak, policija je za sada vrlo štura u svojim izvješćima i ne iznosi službene detalje ovoga zločina, ali po pričama koje je doznala Slobodna u Staševici svirepom ubojstvu prethodila je verbalna svađa oca i sina.

Nikola je navodno tražio ključeve osobnog automobila da sa njime pođe do grada, otac mu ih nije želio dati što je bio povod velikoj verbalnoj svađi u koju su se bili navodno upetljali i još neki članovi obitelji Kežić. No nitko nije mogao ni slutiti da će se obiteljska prepirka pretvoriti u neviđeni zločin koji je potresao pločanski kraj.

Nakon svađe i naguravanja Nikola je navodno otišao na kat kuće gdje se zatvorio u sobu. Nesretni otac nedugo zatim pošao je za njim kako bi ga umirio i izgladio nesporazum.

Međutim, situacija je otišla u posve drugom smjeru. U napadu bijesa i agresije Nikola je savladao oca Zorana, koji je bio bolestan i nije baš bio u fizičkoj kondiciji. Nedugo zatim ga je udavio.

Ubojica, Nikola Kežić je navodno otprije poznat po svom nasilničkom ponašanju a po pričanju mještana Staševice bio je sklon i konzumaciji droga. Svakako čudno se ponašao i mještani su ga se klonili - kazala nam je jedna postarija gospođa koja je željela ostati anonimna.

- Bože sačuvaj što se dogodilo. Ovo je malo mjesto i svatko svakoga poznaje. Čula sam da je mladić bio sudionik tučnjave prije nekoliko godina i da se od tada čudno ponašao. Ali ovakvo nešto nismo mogli ni slutiti - kazala je.
Inače, obitelj Kežić je slovila u Staševici kao mirna i povučena.

Osim Nikole, imaju još dvije kćerke i dva sina. Jedan je zaposlen u graničnoj policiji, drugi je inženjer u Konstruktora.

Jedna sestra je u Irskoj, gdje radi kao medicinska sestra.

- Taj mali nije nikako bio dobar. Od oca je stalno tražio novac. Nije želio raditi a novac mu nisu mogli napripraviti. Eto lani je bio zaposlen na javnim radovima, ništa nije želio raditi, samo je badava primao tu plaću - rekao je novinarima Slobodne jedan od susjeda obitelji Kežić.

Navodno je završio mesarski zanat, ali tim se poslom nije želio baviti.

Od susjeda doznajemo da nije imao niti položen vozački ispit, a stalno je vozio auto. Zato mu nesretni Zoran nije ni dao ključeve da negdje ne pogine ili nekoga ne unesreći.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok