Kanađanin (67), stručnjak za hortikulturu osuđen je u petak na kaznu doživotnog zatvora a na uvjetnu slobodu može tek kada odsluži 25 godina, zbog sakaćenja i ubojstva osmorice muškaraca koji su bili povezani s homoseksualnom zajednicom u Torontu.

Bruce McArthur, jedan od najgorih serijskih ubojica u Kanadi, mogao je teoretski biti osuđen na 200 godina zatvora. Imat će više od 90 kada bude mogao zatražiti puštanje na uvjetnu slobodu za koju ima malo izgleda s obzirom na težinu djela, rekao je sudac John McMahon.

Sudac je u presudi istaknuo da optuženik nikada "nije pokazao ni najmanji znak kajanja" za svoje čine.

"Bruce McArthur je seksualni predator i ubojica koji je na prijevaru namamio žrtve kako bi zadovoljio svoje izopačene i gnusne porive", rekao je.

Većina McArthurovih žrtava su bili muškarci koji su živjeli na rubu društva, neki su bili ovisnici i svoju sklonost prema istom spolu skrivali su od okoline.

Među žrtvama su bili bivši partner Brucea McArthura, dvojica afganistanskih imigranata, dvojica izbjeglica iz Šri Lanke, Iranac, Turčin i kanadski beskućnik koji se prostituirao.

"Njegova sposobnost da žrtvama odsječe glavu i udove, što je učinio više puta, utjelovljenje je zla u čistom obliku", dodao je sudac.

Za osam ubojstava je optužen odmah nakon uhićenja u siječnju 2018., nakon dugotrajne istrage torontske policije o nerazjašnjenim nestancima većeg broja ljudi u homoseksualnoj zajednici u tome gradu.

Istražitelji su u njegovu računalu pronašli desetke fotografija žrtava, rekao je tužitelj Michael Cantlon. (Hina)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u