Doživotna kazna zatvora. Nepravomoćna je to presuda izrečena u četvrtak navečer Draganu Katani (45), hrvatskom državljaninu iz Kloštar Ivanića koji je 5. ožujka prošle godine sa 68 uboda kuhinjskim nožem oštrice dužine 13 centimetara ubio svoju suprugu Sarajku (47) s kojom je bio u brakorazvodnoj parnici.

- Osjećam se djelomično kriv - rekao je na početku rasprave, piše Jutarnji list.

- Sud nije našao nijednu olakotnu okolnost, a sve otegotne okolnosti bile su takve da vam je sud morao izreći kaznu doživotnog zatvora. Uz to, morat ćete platiti troškove suđenja i nadoknaditi štetu koju ste počinili ubojstvom svoje supruge - poručila je sutkinja optuženom na kraju kraćeg usmenog obrazloženja presude.

Katana je nakon toga iz sudnice prebačen u pritvor. Nijedan član njegove obitelji nije bio na suđenju, a u četvrtak je kao svjedokinja ispitana Anica Martinović, sestra ubijene Sarajke koja je bila otišla u Austriju u potrazi za poslom i radila u hotelu Valentino u Bad Schallerbachu, poznatom termalnom lječilištu.

Katana je dan prije ubojstva proveo spavajući u autu i obilazeći okolna mjesta, a navečer je sačekao suprugu kad se s kolegom s posla vraćala u obližnji stan.

Ne sluteći ništa, ona ga je primila, a on ju je ujutro pred polazak na posao usmrtio sa 68 uboda nožem.

- Ja se ničega ne sjećam - nekoliko je puta ponovio optuženi. Nekoliko svjedoka koji su u četvrtak ispitani rekli su kako su čuli dozivanje u pomoć, a svi svjedoci tvrdili su da nisu vidjeli da bi itko od drugih muškaraca dolazio Sarajki Katani, iako je optuženi tvrdio da mu je supruga rekla da je u vezi s drugim muškarcem.

Sud nije vjerovao nijednom dijelu njegove obrane. Nije mu povjerovala ni 11-člana porota pa je Katana osuđen na doživotni zatvor.

- Mislim da je ovo druga takva presuda na sudu u Welsu i jedna od rijetkih u Austriji - rekla je za Jutarnji list Verena Leiss, urednica austrijske državne novinske agencije APA.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com