U Ukrajini je 14-godišnji Vasya Turda optužen je da je ubio svog 15-godišnjeg prijatelja Vasyu Popa zbog računalne igrice. Nakon što ga je napao nožem, prerezao mu je vrat i izbo ga istim 27 puta.

Trudina baka je pronašla tijelo mrtvog dječaka. Truda je dobio igricu od svojeg oca koji je bogati tajkun. Pozvao je prijatelja da zajedno provode vrijeme igrajući ju, a nekoliko sati nakon toga je je Trudin prijatelj s drugog kata vile počeo trčati s prerezanim vratom.

- Ubo mi je sina nožem, vrat mu je bio prerezan od uha do uha - rekao je otac nesretnog dječaka, Mikhail Pop za Daily Mail i dodao da je rana na vratu bila prva. Prenosi Večernji list.

- Ostale su samo iživljavanje na lešu - dodao je.

Ukrajinski mediji prenosili su kako je motiv ubojstva bio ishod računalne igrice. Turdi je nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora. Tužiteljstvo zahtjeva da se kazna poveća na 15 godina.

Na prijašnjim ročištima sud je čuo nagađanja da je Pop provocirao Turdu tako da mu je skinuo hlače pred djevojkama u kafiću, no ti su navodi odbačeni, javlja Daily Mail.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok