Američka svemirska agencija NASA tvrdi kako će u idućih 20 godina pronaći izvanzemaljski život, međutim, pretpostavljaju kako će to biti izvan našeg Sunčanog sustava. Također, naglasili su kako će u traženju odgovora na pitanje 'jesmo li sami u svemiru' koristiti brojne aktualne i buduće teleskope.

'Konzervativne' projekcije NASA-e predviđaju kako postoji oko sto milijuna svijetova u našoj galaksiji koji su u stanju ugostiti izvanzemaljski život.

Svemirska agencija tvrdi kako će u idućih 20 godina pronaći izvanzemaljski život, međutim, pretpostavljaju kako će to biti izvan našeg Sunčevog sustava. Također, naglasili su kako će u traženju odgovora na pitanje 'jesmo li sami u svemiru' koristiti brojne aktualne i buduće teleskope, piše britanski Daily Mail.

'Vjerujemo li da postoji život izvan Zemlje? Usudio bih se reći da većina mojih kolega danas smatra da je malo vjerojatno da u neograničenim prostranstvima svemira mi ljudi stojimo sami', rekao je bivši astronaut i administrator u NASA-i Charles Bolden.

Danas.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok