Aleksej (15) je čekićem na smrt pretukao svoju desetogodišnju sestru Ludu nakon što su se posvađali oko tableta. Stravičan zločin dogodio se tijekom noći u njihovom domu u Tarazu u Kazahstanu.

Dječak je na sestru nasrnuo dok je spavala. Djevojčica je pronađena sa slomljenom lubanjom i izdahnula je prije nego što je stigla Hitna pomoć. Susjedi kažu kako su se tijekom dana Aleksej i Luda svađali nedaleko od kuće, a sukob je izbio, po svemu sudeći, zbog tableta, piše Srpska.info.

– Čula sam ih kako se svađaju oko tableta, i vidjela sam da Aleksej ima čekić u ruci – rekla je susjeda Šinar Mirzakmetov.

Kako navodi Daily mail, Aleksej je gamer, a Luda mu je navodno tražila tablet kako bi mogla učiti. Nakon svađe djevojčica je otišla kući i legla spavati, a Aleksej je uzeo čekić i zadao joj više udaraca u glavu. Njezino tijelo je potom iznio iz kuće i odnio do dvorišta susjeda. Dječak se potom presvukao i otrčao do roditelja govoreći kako mu je sestra nestala.

– Obitelj je odmah krenula u potragu za djetetom, a Aleksej je cijelo vrijeme pomagao da se pronađe djevojčica. On je roditelje i doveo do tijela. Tada su pozvali policiju – rekao je izvor iz istrage.

Susjeda Kristina Gosteva tvrdi kako je tijelo djevojčice bilo unakaženo. Navodno joj je dio smrskane lubanje otpao kada su liječnici podignuli njeno tijelo sa zemlje. Dječak je ubrzo saslušan i priznao je zločin. Prijeti mu 15 godina zatvora.

– U kući je pronađen čekić kojim je počinjeno ubojstvo s tragovima krvi žrtve, kao i dječakova krvava majica. Dječak je tijekom saslušanja rekao kako je ubio sestru jer ga je razljutila – rekao je Ardak Madimarov, policijski zapovjednik, piše Telegraf.