• Short title article: Tragedija u SAD-u

Policijski službenici preuzeli su SIG Sauer P365 pištolj i puni magazin.

Alek je policiji kazao da pištolj inače drži u noćnom ormariću u spavaćoj sobi, a u kući je bila i sačmarica te puška za airsoft, prema policijskom izvješću

Trudna žena i njeno nerođeno dijete preminuli su u SAD-u u tragičnoj nesreći. Lauru Ilg (31) prošlog je petka dva puta s leđa upucao njen dvogodišnji sin, priopćila je policija savezne države Ohio.

Laura je nazvala hitne službe i rekla dispečeru da je 33 tjedna trudna i upucana, a nekoliko trenutaka kasnije zvao ih je i njen muž Alek koji je primio poziv supruge u kojemu je vrištala na njega da nazove policiju, prenosi NBC News. U snimci razgovora koja je objavljena u američkim medijima, Laura je na pitanje "jesu li vam vrata otključana" odgovorila "recite im da ih razvale, molim vas, požurite".

Prvi službenici stigli su na mjesto događaja samo tri minute nakon poziva i provalili u kuću. Laura im je tada ispričala što se dogodilo. Prevezena je u bolnicu gdje je urađen hitni carski rez, no njen sin ubrzo je proglašen mrtvim, a i ona je umrla nekoliko sati kasnije.

Policijski službenici preuzeli su SIG Sauer P365 pištolj i puni magazin. Alek je policiji kazao da pištolj inače drži u noćnom ormariću u spavaćoj sobi, a u kući je bila i sačmarica te puška za airsoft, prema policijskom izvješću. U ovom slučaju još nisu podignute optužnice.

U intervjuu za lokalnu televiziju, šef policije Norwalka David Smith kazao je da je dom Laure i Aleka imao brojna pomagala koja povećavaju sigurnost djece, no u tom trenutku 'dječja vrata' koja su trebala spriječiti dvogodišnjaka da ulazi u određene prostorije nisu bila zatvorena. "Pištolj je ostavljen vani, on nije smio biti unutar dohvata djeteta. Majka navodno nije znala da je ušao u sobu".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok