• Short title article: Teške ozljede

Prema presudi, 36 godišnjak je osuđen jer je u pijanom stanju u svađi odgrizao prst svojoj 62-godišnjoj majci.

Incident se dogodio potkraj siječnja ove godine oko 14.30 sati u obiteljskoj kući u Zagrebu, a sud njegov napad nije okategorizirao kao tešku ozlijedu, piše Danica.

“U alkoholiziranom stanju, nakon verbalne prepirke s majkom, u nakani da ju teško tjelesno povrijedi, fizički je napao te joj odgrizao dio kažiprsta na desnoj šaci.

Majka je zadobila tjelesne povrede u vidu krvnog podljeva u području oko oba oka, krvni podljev mekog oglavka u zatiljnom dijelu glave i amputaciju vrška desnog kažiprsta, dok pukim slučajem nije nastupila teža povreda.

Time je počinio kazneno djelo protiv života i tijela – teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju”, navodi se u nepravomoćnoj presudi ovaj tjedan.

Sin je odmah uhićen te je mjesec dana proveo u istražnom zatvoru. Osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora i mora platiti 1.000 eura troškova kaznenog postupka.

Dosad je neosuđivan, što mu je bila olakotna okolnost. Presuda je donesena na temelju sporazuma stranaka, odnosno sina s jedne te državnog odvjetništva s druge strane.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok