• Short title article: Belgija

Tužitelji su otvorili istragu o mučnom grupnom silovanju 14-godišnje djevojčice u šumovitom području u Belgiji od deset maloljetnika.

Djevojku, koja je neimenovana, navodno je namamio u šumovito područje u Zapadnoj Flandriji (blizu francuske granice), njezin dečko tinejdžer tijekom uskršnjeg školskog odmora.

Nakon što ju je namamio u šumu, u blizini područja koje koriste brdski biciklisti, dečko je napao djevojčicu prije nego što je dopustio nekolicini drugih dječaka da ju seksualno napadnu.

Izvješća kažu da je skupina snimila napad svojim pametnim telefonima i objavila isječke na društvenim mrežama, piše Daily Mail. Prenosi Dnevnik.hr.

Tužitelji su uhitili deset osumnjičenih počinitelja u dobi između 11 i 16 godina i priveli ih na ispitivanje, prema lokalnim izvješćima. Šest osumnjičenih smješteno je u ustanovu zatvorenog tipa, dok je za četvoricu određen kućni pritvor.

Istragu je u najvećoj tajnosti proveo ured tužitelja Zapadne Flandrije kako bi se izbjegla bilo kakva mogućnost da članovi obitelji žrtve ili članovi javnosti doznaju identitet umiješanih.

Izvori bliski istrazi su rekli da su navodni počinitelji pokazali potpuni nedostatak osjećaja za norme.

"Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri", rekao je  odvjetnik jednog od osumnjičenih.

Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi gdje ju je najmanje dva puta silovala i mučila i zlostavljala skupina maloljetnika.

Grupa je naizmjenično zlostavljala žrtvu i svi su sudjelovali u većoj ili manjoj mjeri. Nitko iz grupe nije pozvao svoje prijatelje da prestanu sa zlostavljanjem, dodaje se.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok