Institucijama države Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu.

Iako nismo iznenađeni, šokirani smo otmicom i terorom koji su ovih dana nad pripadnicima HVO-a i hrvatske vojske, časnim hrvatskim braniteljima, provele institucije Republike Srbske i organi države Bosne i Hercegovine.

Otmice i zatvaranje pripadnika HVO-a iz Orašja je institucionalni zločinu nad časnim ljudima i pokušaju nastavka velikosrpske i bošnjačko centrističke politike uz blagoslov predstavnika navodne međunarodne zajednice, a sve s ciljem konačnog protjerivanja hrvatskog naroda sa svojih ognjišta i nastavka ratne agresije na Posavinu, hrvatsku Bosnu i hrvatski narod.

Smetnja u tome planu nisu navodni zločini, nego činjenica da je HVO obranio Orašje i druga hrvatska područja.

Srpski interes je uništiti i zadnju enklavu, a bošnjačko muslimanski interes je ostatak Bosne učiniti uporištem islamske ideje u srcu Europe. Ta dva interesa se poklapaju, a prepreka im je hrvatski narod, koji se ne pokorava.

Bez HVO-a nebi bilo Bosne i Hercegovine kao države, muslimani bi doživjeli deset novih Srebrenica, a Republika Hrvatska bez sudjelovanja Hrvata iz Posavine, Bosne i Hercegovine nikada ne bi postala samostalna.

Mi Hrvati Hercegbosanske Županije smo jedno tijelo i jedna duša s našom braćom i sestrama u Orašju, kao i sa svim našim braniteljima sa područja Hercegbosanske županije koji su na sličan način privođeni, zastrašivani i pozivani na informativne razgovore  kao i u mnogim drugim hrvatskim mjestima. Kao što smo, iako napušteni, obranili svoja ognjišta i Republiku Hrvatsku u zajedništvu s hrvatskim narodom od Istre do Dubrovnika i Vukovara, tako ćemo opet jedinstveni stati iza naših hrabrih branitelja.

•    Pozivamo institucije Bosne i Hercegovine neka konačno stanu na kraj planiranom progonu onih koji su branili, ne samo državu, nego i slobodu, te da konačno počnu provoditi politiku jednakopravnosti sva tri naroda.

•    Pozivamo međunarodne institucije neka stanu na kraj velikosrbskoj i bošnjačko islamskoj politici postratnog progona hrvatskog naroda.

•    Pozivamo Republiku Hrvatsku, potpisnicu međunarodnih ugovora, neka u obrani hrvatskog naroda i njegovih prava u državi Bosni i Hercegovini pokaže barem dijelić one hrabrosti i odlučnosti koju su imali oteti hrvatski vojnici, kad su spremno krenuli u obranu svojih ognjišta i hrvatskog prava na slobodu i državu.

•    Pozivamo hrvatski narod, posebno mladež i branitelje, da se zajednički odupremo velikosrbskom teroru i bošnjačkom pokušaju institucionalnog holocausta koji se provodi nad Hrvatima.

ŽO HDZ BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok