Zaklada dr. Franjo Nevistić već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u našim krajevima u Herceg Bosni, a posebno u Šujici, Općina Tomislavgrad - lijepom hrvatskom mjestu smještenom uz rijeku Šujicu, omeđenom Kupresom, Livnom i Tomislavgradom.

U Šujici je prije rata živjelo 2500 stanovnika, dok danas, nažalost, dijeli sudbinu mnogih naših hrvatskih mjesta u tom kraju i u njoj danas živi svega 1300 stanovnika.

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije humanitarno nogometno-glazbenog spektakla u kojemu je prikupljeno preko 30 000 KM za obnovu sportske dvorane u osnovnoj školi u Šujici, u kojoj djeca nisu imala primjerene uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja niti sportskih aktivnosti tijekom godine, u tijeku je organizacija još jednog takvog događanja ovaj put u svrhu skupljanja sredstava za obnovu Doma kulture 'Stjepan Radić'. Ovaj Dom imao je važnu ulogu u odrastanju mnogih generacija, tu su se održavala razna natjecanja poput onih folklornih ili glazbenih, a zapravo je ovo bilo jedino mjesto održavanja svih različitih kulturnih događanja u Šujici  i šire.

Humanitarno nogometno-glazbeni spektakl ove godine održava se 12.08. u Šujici, a program predviđa nogometni turnir na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem će, uz lokalne ekipe sudjelovati  i  „Humane zvijezde“ (naši Vatreni, glumci, pjevači poput Gorana Vlaović, Maria Stanića, Borisa Živkovića, Držena Ladića, Miroslava Bićanića, Željka Mavrovića, Vedrana Mlikote, Milana Bandića, Amira Kanzica Lea, Slavena Knezovića-Grofa, Damira Plantića... ), ekipa Reprezetacije svećenika Hrvatske, Reprezentacija Herceg-bosanske županije (nogometaši, političari, liječnici...) koje su već nebrojeno puta dokazale humanost i solidarnost sa svojim narodom te lokalna nogometna ekipa Šujičkih Veterana.

Nakon turnira održat će se veliki koncert Miroslava Škore koji je također uvijek spreman pomoći u ovakvim prigodama, a na pozornici pridružiti će mu se i neki gosti iznenađenja. Kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren u svrhu obnove Doma kulture Stjepan Radić.

Obzirom na atraktivan program i vrijeme održavanja događaja, očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja.

Više informacija o događanju možete pratiti na facebook stranici.

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija