U drugoj polovici listopada 2017. godine djelatnici Šumarije Kupres započeli su projekt obilježavanja prometnica i ostalih bitnih lokacija na području Općine Kupres.

Ovim projektom obuhvaćene su šumske prometnice, turističke lokacije, naseljena mjesta, spomen obilježja, izvorišta vode, planinski masivi, nekropole stećaka, krški fenomeni i ostali bitni objekti za lokalnu zajednicu. Na cijelom području gospodarenja Šumarije Kupres planira se do kraja studenog postaviti ukupno 280 putokaza što zahtjeva značajan angažman naših djelatnika.  Vrijednost projekta iznosi oko 15 000 KM i financiran je vlastitim sredstvima.

Postavljanjem putokaza zasigurno ćemo doprinijeti boljoj turističkoj slici našega Kupresa a svim prolaznicima (turistima, šumarima, lovcima, planinarima, rekreativcima i dr.) omogućiti sigurno kretanje i upoznavanje sa prirodnim ljepotama koje nas okružuju.

Inicijator ovog projekta bio je naš kolega šumar David Mijoč na čemu mu se najljepše zahvaljujemo.

Priopćeno je iz Šumarije Kupres.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija