Na zajedničkoj sjednici predsjedništva HRS-a i O.O. HRS-a Tomislavgrad, za mjesto predsjednika O.O. HRS-a Tomislavgrad izabran je Ivan Bebek.

Politika vođena nepotizmom, korupcijom i klijentelizmom dovela je do toga da je hrvatski narod Tomislavgrada prinuđen, po tko zna koji put u povijesti, svoju sreću tražiti negdje drugo. Ovaj perspektivni i prelijepi kraj doveden je do društvenog i ekonomskog dna, podijeljen ne na nacionalnoj osnovi kako se to promovira, nego podijeljen na neofeudalnu stranačku elitu i običan narod, suvremene kmetove, koji imaju za zadaću šutiti i trpiti. Zadnji je trenutak da generacija mladih i  neopterećenih ljudi preuzme stvari u svoje ruke i krene djelovati kako bi se stvari pokrenule u pozitivnom smjeru.

Zaključak je to sastanka izaslanstva predsjedništva HRS-a na čelu sa Slavenom Ragužem i Općinskog odbora HRS-a Tomislavgrad. Na sastanku je izabrano novo vodstvo općinskog odbora, na čelo kojeg je izabran Ivan Bebek.

„Potrebna je iznimna doza hrabrosti i uključiti se u rad HRS-a i krenuti mijenjati ovo trulo neofeudalno društvo u kojem sve diktiraju političke elite. Ciljano se kod naroda ubila vjera u bilo kakav vid organiziranog političkog djelovanja, kako bi se sva politika svela na interese pojedinaca iz stranaka koje smatraju vlast svojim privatnim vlasništvom. HRS je djelima pokazao kako može drugačije. Nikada nećemo pogaziti svoj hrvatski predznak u imenu, ali isto tako kako nikada nećemo pod krinkom nacionalnih interesa raditi za osobni probitak. Mi se suprotstavljamo politici osobnih interesa. Suprotstavljamo se politici mentalnog komunizma vladajuće oligarhije koja svoj neoboljševički način razmišljanja krije pod velom tobožnjih nacionalnih interesia.“ - u svom izlaganju je rekao Ivan Bebek, novo izabrani predsjednik O.O. HRS-a Tomislavgrad.

Nakon organiziranja ogranka u Kupresu i reorganizacije u Tomislavgradu, HRS će do kraja godine nastaviti sa utemeljivanjem novih organizacijskih ogranaka ne samo po HBŽ-u, nego i drugim županijama.

Priopćeno je iz HRS-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok