Jučer je u Tomislavgradu trebala biti održana 25.sjednica Skupštine HB županije, ali je ista, bez obrazloženja, odgođena i to odlukom rukovodstva Skupštine.

Na početku sjednice nisu se pojavili Jasenko Tufekčić (SDA), Drago Puzigaća (SNSD) te većina zastupnika iz HDZ BiH, ali prisustvovalo je 13 zastupnika čime je postojao kvorum za održavanje zakazane sjednice.

Otkazivanje sjednice za prisutne zastupnike predstavlja kršenje Poslovnika Skupštine HBŽ-a jer je kolegij tjedan dana prije utvrdio dnevni red s prijedlogom dopune koju je na vrijeme dostavio predsjednik kluba zastupnika HDZ 1990 Nedjeljko Rimac.
Moguće da je upravo njegov zahtjev, kako ističu prisutni zastupnici, poremetio održavanje današnje sjednice jer je u njemu tražio da se dnevni red proširi s raspravom o povjerenju ministru u Vladi Darinku Mihaljeviću koji se preko medija dovodi u vezu sa zlouporabom oko stipendiranja svoje djece u Republici Hrvatskoj.

Za zastupnika Milu Marčeta iz SNSD-a otkazivanje sjednice znači "sigurno neki dogovor koalicijskih partnera u Vladi gdje neke stvari ne mogu proći, a vezan je za Prijedlog zakona o srednjem strukovno obrazovanju i obuci u Hercegbosanskoj županiji".

''Zastupnici SDA su nama na klupe ranije dali prijedloge amandmana koje bi trebalo uvrstiti u ovaj zakon sto u konačnici ne vidim kao razlog neodržavanja današnje sjednice skupštine'',  za Fenu je kazao Marčeta.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH HB županije Ivica Brešić za Tomislavnews je jučer izjavio kako je zasjedanje 25. sjednice Skupštine Hercegbosanske županije odgođeno zbog pristiglih amandmana na Zakon, a koji nisu bili razmatrani na sjednici Vlade i kako se čeka stav ŽO HDZ HBŽ i ministra Darinka Mihaljevića oko medijske drame koja se digla oko njega, dodavši kako će se to vrlo brzo riješiti.

Brešić nije rekao na koji prijedlog zakona misli. Navodi Tomislavnews.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok