Analizom površina na području kojim gospodari Šumarija Glamoč utvrđeno je da minirane površine zauzimaju 4549 hektara visoke šume, 761 hektara izdanačke šume, 17 hektara šibljaka, 2113 hektara goleti i 1515 hektara neproduktivne površine.

Zalihe drvne mase na miniranim površinama je oko 1.500.000 metara kubnih, s godišnjim prirastom od 26.000 metara kubnih, s potencijalnim obimom sječe na tim površinama od oko 320.000 metara kubnih, navode iz Šumarije Glamoč.

Planom razminiranja koji su već počeli zajednički realizirati BH MAC, izvođač razminiranja “Provita” i udruga “Pazi mine”, predviđeno je da se do 15. srpnja 2018. godine od mina očisti devet odjela kojim gospodari glamočka Šumarija, ukupne površine 684,91 hektara čime bi se oslobodila drvna zaliha od oko 260.000 metara kubnih.

Realizacijom tog zahtjevnog projekta od mina će se očistiti 16 posto od ukupne minirane površine na području Glamoča. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija