Nakon skandala s ministrom unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinkom Mihaljevićem, koji je prijavio niža primanja kako bi mu djeca ostvarivala stipendije i pravo na studentski dom u Hrvatskoj, koplja će se lomiti na Skupštini HBŽ-a, koja je konačno zakazana za ponedjeljak. Piše Dnevni list.

Hoće li biti rasprave?

Sjednica će biti održana 27. studenog s početkom u 11 sati u Tomislavgradu, a to je čak treći put da se ista zakazuje. Prije nekoliko dana je najavljena, pa ponovno otkazana, a na planiranom dnevnom redu se nalazi za 6. studeni najavljenih deset točaka, od kojih nijedna nije smjena ministra Mihaljevića.

HDZ 1990 je ranije zatražio dopunu dnevnog reda i to točku o povjerenju aktualnom ministru MUP-a HBŽ-a Darinku Mihaljeviću, a predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini HBŽ-a Nedjeljko Rimac u izjavi za Dnevni list kaže da će u ponedjeljak inzistirati na tome da se na Skupštini raspravi o Mihaljeviću.

Zahtjev za dopunu dnevnog reda je stigao u predviđenom roku, no ako on ipak ne bude uvršten u dnevni red Rimac poručuju da će tražiti pojedinačno izjašnjenje svakog od zastupnika o ministru Mihaljeviću.

Priznao krivicu

Zanimljivo je dodati da Mihaljevića slijepo podržava i livanjski ogranak HDZ-a BiH premda je vrativši novce u proračun RH praktički priznao da je uzimao sredstva koja mu ne pripadaju. Podsjetimo i da je prije tri dana na adrese medija stigao mail iz Skupštine HB županije o novom terminu održavanje sjednice koja je prvotno trebala biti održana 6. studenog. Navodi Dnevni list.

Novi termin 25. sjednice je bio zakazan za petak, 24.11., ali samo nakon pola sata u novom priopćenju naveli su da se ista odgađa do daljnjeg i to bez ikakvog obrazloženja. Podsjećamo da je ministar unutarnjih poslova HBŽ-a u žižu javnosti dospio nakon što je Žurnal objavio da je čak troje njegove djece primalo stipendije kao ekonomski ugroženo, kao i da su stanovali u studentskom domu, gdje također nemaju pravo na smještaj djeca koja dolaze iz obitelji s ministarskim primanjima.

HDZ BiH se o slučaju oglasio tek jednom, okrivivši ne Mihaljevića, nego medije koji su sve razotkrili - zbog „hajke“, a da nijednom ministrov postupak, kojim se zabavila i susjedna Hrvatska, nisu okarakterizirali kao loš.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok