Jučer je nadbiskup metropolit Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić sa suradnicima upriličio Božićni prijem u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Božićnom prijemu odazvali su se brojni predstavnici raznih razina vlasti na čelu s predsjedateljem Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem, predsjedateljicom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjanom Krišto, predstavnici entitetskih i županijskih vlasti, a među njima i predsjednik Vlade Hercegbosaske županije, Ivan Jozić kao i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini, te apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini  mons. Luigi Pezzuto.

U svom prigodnom govoru kardinal Vinko Puljić je, uz ostalo, rekao: „Neka se što prije uspostavi struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom. Želim da što prije dođe do rješenja Ustava u ovoj zemlji, što prije donesen Izborni zakon, kako bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti. Neka se što prije donesu i drugi zakoni, kao što je denacionalizacija i restitucija itd. Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale“.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok