Jučer, na blagdan Şveta tri kralja posebno je svečano bilo u bukovičkoj župnoj crkvi, gdje su svoje velike jubileje proslavila dva para, Stipe i Željka Andrić srebrni, a Mirko i Anđa Andrić dijamantni pir.

Naime, prije točno šezdeset godina, upravo na današnji dan 1958. godine svoj brak su sklopili Mirko i njegova Anđa rođena Bekavac. Piše Tomislavcity.

- Oboje smo rođeni u Mrkodolu iste godine, krstio nas je isti fratar ovde u bukovičkoj crkvi. Zaljubili smo se 1955. godine kada se Mirko vratio iz vojske a vinčali smo se tri godine kasnije. - samozatajno o svome životu govori ovaj skladni par. Zajedno su godinama radili u Njemačkoj, a njihovo veliko bogatstvo na koje su iznimno ponosni, njihovo je potomstvo: troje djece, sedmero unučadi i troje praunučadi.

Uvijek nasmijani i veseli, a osobito danas kada slave dvadeset i petu godišnjicu braka, bili su Stipe i njegova Željka koji trenutno žive i rade u Njemačkoj.

- Uzela sam bolovanje samo kako bih danas mogla doći i sa svojim mužem, uz Božji blagoslov, proslaviti godišnjicu braka, a već sutra moram putovati natrag - priznaje nam Željka.

- O početku njihove ljubavi rado je, u svome izrazito veselome stilu, govorio njezin muž Stipe.

- Ja sam bio izuzetno vragolast momak, a ona je bila tiha, pobožna i samozatajna cura koja mi se odma na prvu svidila. Njezinoj se materi na prvu nisam svidio dok su moji priželjkivali ženidbu u nadi da će me žena smirit!- prisjeća se Stipe koji zbijajući šale ipak ne krije zadovoljstvo što su na današnji dan, prije točno dvadeset i pet godina, on i njegova Željka donijeli dobru i pametnu odluku sklopivši brak. Danas su s pravom ponosni na svoja dva sina a budući da se jedan od njih ljetos oženio, priznaju kako priželjkuju unuke.

Našim slavljenicima upućujemo iskrene čestitke i želimo im još puno godina zajedničkoga života ispunjenog zdravljem, veseljem i ljubavlju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok