Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HB županije kupilo je novo vozilo.

Radi se automobilu marke "Škoda" ukupne vrijednosti 44.998,20 maraka s PDV-om.

Ministarstvo je konkurentski zahtjev poslalo na adrese tri ponuđača: A. S. Senković d.o.o Odžak, Hercegovina Auto d.d. Mostar i A.C. Krželj d.o.o. Livno, te je objavljena obavijest o nabavi na portalu Javnih nabava.

Sva tri dobavljača su inače zastupnici "Škoda" vozila.

>>> Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HB županije kupuje novo vozilo; Pogoduje li se opet samo jednom proizvođaču?

Do 28.prosinca 2017.godine, do kada je trebalo dostaviti ponude, pristigla je samo jedna ponuda i to tvrtke A.C. Krželj d.o.o. iz Livna.

Povjerenstvo je nakon pregledavanja ponude utvrdilo da je ponuda ponuđača A.C. Krželj potpuna i zadovoljava uvjete sukladno Tenderskoj dokumentaciji. Ponuda ponuđača A.C. Krželj d.o.o. Livno iznosi 44.998,20 KM (38.460,00 KM + 17% PDV) što ne prelazi ukupna proračunska sredstva Ministarstva za nabavu vozila u iznosu od 45.000,00 KM.

Stoga je Povjerenstvo ocijenilo da je ponuda A.C Krželj d.o.o. sukladno uvjetima iz Tenderske dokumentacije, tehnički zadovoljavajuća ponuda koja ujedno cijenom ne prelazi planirana proračunska sredstva Ministarstva za nabavu vozila.

Podsjetimo da su prilikom raspisivanja tenderske dokumentacije navedene dvije stavke pod "dodatnom opremom" koje su karakteristične samo za "Škoda" vozila, "Maxidot" i radio "Bolero, apple konekcija".

Poslali smo upit Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HB županije tražeći da nam podrobnije objasne tendersku dokumentaciju upravo zbog dodatne opreme koja je samo karakteristična za "Škoda" vozila čime su iz postupka javne nabave isključeni svi ostali proizvođači/uvoznici vozila.

Odgovor nismo dobili.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok