Od 22.siječnja ove godine MUP Hercegbosanske županije počeo primjenjivati u svom radu novi županijski Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Isti je usaglašen s državnim zakonom o sigurnosti.

Prema novom zakonu kazna za nepropisno parkiranje ostala je nepromijenjena i iznosi 40,00 maraka.

Prometna policija u Livnu uglavnom nepropisno parkiranje kažnjava u užem dijelu grada, dok ostali dijelovi grada, manje prometni, i nisu toliko u centru pažnje.

(Fotografije su nastale u razdoblju od nekoliko dana)

Tako u neposrednoj blizini zgrade Vlade HB županije u Ulici Stjepana II Kotromanića, većinom radnim danom od jutra do poslijepodne, jedna prometna traka i zelena površina uz sam kolnik služe kao parking iako je to zakonom zabranjeno.

Prema članku 75. stavak 6. vozač automobila ne smije parkirati motorno vozilo na kolniku s dvije prometne trake na kojem se promet odvija u oba smjera. Prema članku 74. stavak 11. zabranjeno je parkiranje na svim uređenim zelenim površinama,
parkovima i sl.;

S obzirom na vrijeme, od 8 do 16 sati, kada ima najviše nepropisno parkiranih automobila i radne dane može se pretpostaviti da se radi uglavnom o uposlenicima u zgradi Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija