Općinski sud u Livnu za 26. veljače 2018. godine zakazao je ročište za izjašnjenje o krivnji u kaznenom predmetu protiv (32)  godišnjeg Jakova Propadala iz Livna kojem je potvrdena optužnica Zupanijskog tužiteljstva u Livnu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva, potvrđeno je iz navedene pravosudne institucije.

Kako se navodi u optužnici ,imenovanom se stavlja na teret da je 21. prosinca 2017. godine u jutarnjim satima u ulici Matice Hrvatske u Livnu,  u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prijetnjom da će izravno napasti na život, došao do sportske kladionice „Formula“, držeći plastični pištolj crne boje u unutarnjem džepu bež-crne jakne, a koji je vjerna imitacija stvarnog pištolja, a potom sačekao da djelatnica kladionice M. M otključa kladionicu, svjestan svog djela i htijući njegovo počinjenje, ušao za djelatnicom, sa tamnijom kapom na glavi koja mu je prikrivala čelo i sa ovratnikom jakne preko lica,  koji mu je dosezao do nosa, izvukao pištolj iz jakne i cijev pištolja usmjerio ka djelatnici naslonivši je na pult, rekavši; „daj mi pare“.

Kada je djelatnica počela vrištati i kretati se, pištolj je podigao preko stakla pulta i rekao: „samo pisni, ubit ću te, daj sve pare“, nakon čega mu je djelatnica u strahu za svoj život predala manju svijetlo-smeđu torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 1.700 KM, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist i oštetivši na taj način vlasnika kladionice „Formula“, čime je počinio kazneno djelo razbojništva.

Inace , po prijedlogu Županijskog  tužiteljstva Općinski sud u Livnu je 24. prosinca 2017. godine, osumnjičenom Jakovu Propadalu odredio jednomjesečni pritvor. 

Za kazneno djelo Razbojništva iz čl. 289. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine koje se optužnicom Zupanijskog tužiteljstva optuženom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od jedne do deset godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok