Na Zavodu za zapošljavanje općine Tomislavgrad dosad je evidentirana 2 271 nezaposlena osoba od čega je 1 177 žena ili 48 posto, što je ukupno za 6,2 posto manje nego u istom razdoblju prišle godine, kada je na zavodu bilo evidentirano 2 423 nezaposlenih, potvrđeno je iz tomislavgradske poslovnice Zavoda za zapošljavanje.

Od ukupnog broja nezaposlenih, s visokom stručnom spremom njih je 186 (prvostupnici, diplomirani i magistri struke), s višom stručnom spremom 35, sa srednjom 651, KV kvalifikacijom 875, PK 38 i 486 osoba s NK kvalifikacijom.

Što se tiče onih koji prvi put traže zaposlenje njih je evidentirano 1264 od čega je 668 žena.

Od ukupnog broja nezaposlenih osoba koji imaju VSS, najviše je pravnika i ekonomista, dok na zavodu nema liječnika, farmaceuta, veterinara i inženjera tehničke struke.

Razvojačenih branitelja je 162, ratnih vojnih invalida dvoje, dok je sedmero evidentiranih iz obitelji poginulih branitelja.

Zdravstveno osiguranje preko zavoda trenutno koriste 1 692 osobe, a novčanu naknadu prima 77 osoba.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija