Konačno, Livno je danas, 9. ožujka 2018. godine, voljom općinskih vijećnika, postalo grad. Da bi to bilo tako  svoj glas za ovaj povijesni čin dali su vijećnici HDZ BiH, SDA, samostalni vijećnik Ante Drinjak i Ivana Barbarić , protiv  su bili vijećnici HDZ 1990-te, DF-a i Jakov Perković, a suzdržan Toni Miloloža.

Ipak da bi ovo danas, postao povijesni čin, trebalo je dobro osmisliti i odraditi pripremne radnje od strane načelnika Općine Livno te proći procedure izglasavanja Zakona o gradu Livnu na razini Federalne Vlade, Zastupničkog parlamenta F BiH, Doma naroda F BiH.

Zašto  Privremena statutarna  odluka   Grada  nije donesena  i zašto Livno nije proglašeno gradom na devetoj sjednici Općinskog vijeća treba pitati vijećnike, koji nisu našli za shodno podržati jedan hvale vrijedan projekt, no sada, nakon donošenja odluke, više o tome nema smisla  razmišljati, tražiti razloge i upirati prstom u krivce. 

Naravno, donošenjem ove odluke neće odmah biti bolje i  ne treba ovu dobru odluku, onako na naš livanjski način iskriviti, ismijati nego je treba iskoristiti, smatrati je  prilikom  za napraviti nešto, prilika je malo, a ova nam otvara vrata da samostalno i lakše dođemo do Europskih fondova i stvaranja ugodnije perspektive za sve žitelje Livna.

Sad kad je sve prošlo, ispunjeni smo srećom i zadovoljstvom što je, nakon mukotrpnog rada, Livno dobilo status grada, što se nalazi tamo gdje mu je mjesto i gdje ga mnogi vide,  svi osim nekolicine zlonamjernika kojima ništa nije vrijedno i   koji su žalosni, ako je nešto krenulo naprijed. 

U to ime čestitke svima koji su svojim marom to zaslužili i onima koji su svojim nemarom nisu mogli pokvariti ovaj izuzetan događaj, a tisućljetnom Livnu kao gradu još puno tisućljeća i sreće.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok