Dragi naši sugrađani, drage Livanjke i Livnjaci, vi, koji, kao i mi, znate da je Livno, oduvijek bilo grad, svjedočite još jednom pokušaju obmane livanjskih vlastodržaca - grobara našeg voljenog grada.

Nakon što su svojom jalovom, nepotističkom i koruptivnom tridesetogodišnjom politikom doveli do toga da su livanjska sela na izdisaju, a grad izumire, livanjski HDZ BiH i SDA, sijamski blizanci, Livanjke i Livnjake obmanjuju da, k'o fol, za njih mare, a tu silnu brigu dokazali su time, da su Livno, grad s 1.126 godišnjom poviješću, „proglasili“ gradom – „gradom duhova“.

Grobari našeg voljenog grada su sretni i zadovoljni što su pritiscima i ucjenom najranjivijih vijećnika, uspjeli do daljnjeg provoditi medijsku blokadu u Livnu.

Jasno je zašto im je to bitno, treba spriječiti oporbu da se čuje kad govori o Hrvatskoj ženi, siromašnim ministrima stipendistima, ukradenim izborima, ne žele oni da čujete, kako su, pored toliko nezaposlene mladosti, za tajnika NS HBŽ postavili osuđivanog umirovljenika, itd, itd…

Kako bi „konačno“ omogućili ovaj „povijesni“ trenutak HDZ BiH i SDA, su se svojski i dobrano potrudili. Nisu oni prezali ni od čega: nepotizma, laži, obmana, krađe,  pljačke, ucjene, sve za ovaj „povijesni“ trenutak…

Prvo su uništili sve do i jedno gospodarsko društvo u kojem bismo, mi Livnjaci, mogli raditi: Livnobus, Livnotrans, Unimaks, Kožaru, Pilanu, Tušnicu, Livanjsko polje, Opskrbu, Mljekaru itd… Na izdisaju su i Hercegbosanske šume…

Prometno su nas izolirali, degradirali granični prijelaz Kamensko…  Susjede i mladost su nam iselili u Zapadnu Europu… Upropastili su sve čega su se dotakli. Prošle godine u Livnu je rođeno 171, a umrlo 357 osoba. Skoro tri puta je više umrlih, nego rođenih u Livnu.

Vladajućem HDZ BiH i SDA se ne može osporiti da su doista vrijedno i požrtvovano radili na tome da Livno „postane“ gradom. Rezultat tog uspješnog tridesetogodišnjeg djelovanja se vidi i u tome da jedini koji u Livnu  napreduju jesu konji. Njihov je broj, zahvaljujući uspješnoj i požrtvovanoj politici vladajućih, u Livnu učetverostručen!

Livanjski vlastodršci, Livno je više od 1.100 godina bilo grad, a ono što su naši preci  više od 1.100 godina stvarali, vi ste u 30 godina uspjeli upropastiti toliko da Livno ne samo da je na putu da ne bude ni selo, nego je na putu da potpuno nestane.

Međutim, kako je svakom uzurpatoru našeg Livna došao kraj, tako se i ovoj uzurpatorskoj vlasti HDZ BiH i SDA bliži kraj, uz vašu podršku, dragi sugrađani, već na idućim izborima!

Ured za informiranje HDZ1990 HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok