Predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić, na molbu Ženskog košarkaškog kluba Livno, izdvojio je sredstva nužno potrebna za nabavku pomoćnog semafora u sportskoj dvorani Dalibor Perković – Dali.

Ovim potezom, pokazao je da brine o sportu na području grada Livna i Hercegbosanske županije te da ima namjeru i dalje pomagati livanjskim i županijskim sportskim klubovima.

Naime, radi se o dvije ploče koje pokazuju vrijeme napada od 24 sekunde te se mogu, prema pravilima košarkaške igre, resetirati po potrebi na 14 sekundi u slučaju ponovljenog napada iste ekipe.

Dosadašnja oprema, dvije ploče, koje se nalaze na koševima su zastarjele analogne tehnologije koje nisu imale mogućnost resetiranja na spomenutih 14 sekundi. Inače, kazna u Prvoj Ligi za neadekvatnu opremu iznosi 800 KM po utakmici.

Ovim potezom, Predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić, spasio je košarkaške klubove Livna, ŽKK i KK Livno, kazna od više tisuća KM te su mu na tom potezu, oba košarkaška kluba, neizmjerno zahvalna.

Do početka sljedeće sezone, potrebno je potpuno promjeniti semafor u sportskoj dvorani Dalibor Perković Dali, te nabaviti novi koji odgovara, Pravilima i Propozicijama košarkaške igre, a radi se o investiciji od dodatnih 10 tisuća KM.

Također, postojala su određena obećanja od gradskih vlasti o promjeni drvene podloge (parketa) ovoga ljeta, te ih ovim putem podsjećamo na to.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok