U sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu danas je održan  šesti po redu Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business, Livno 2018.

Na Sajmu je sudjelovalo 10 vježbovnih tvrtki iz različitih škola: Srednje strukovne škole S.S Kranjčevića  Livno, Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar, Srednje škole Kupres i domaćina Srednje ekonomske škole Livno. Cilj Sajma je potaknuti učenike na napredovanje, želju za samostalnošću i primjenu teorijskog znanja kroz razvoj poduzetničkih sklonosti, vještina, stajališta i suradnje među učenicima i nastavnicima.

Realizacija vježbovne tvrtke, započela je prije više od 15. godina u Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu, a  temelji se na principu “poslovanja na rubu stvarnosti”. Tvrtke osnovane u školama rade sve što i tvrtke u stvarnom poslovnom svijetu, osim što posluju fiktivnom robom i fiktivnim financijama. U tvrtki se uče “poslovanju” od osnivanja do zatvaranja tvrtke, zaokružujući tako svoje znanje i vještine potrebne za suvremeno poslovanje.

Miroslav Ćurić ravnatelj Srednje ekonomske škole Livno uvodnim riječima poželio je dobrodošlicu nazočnima, a Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business Livno 2018 svečano je otvorio ministar znanosti,prosvjete, kulture i športa, Petar Galić.

Projekt je održan  pod pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, te gradonačelnika Livna, Luke Čelana, a  financiran je i podržan od strane KulturKontakta Austria i Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok