Teška prometna nesreća dogodila se danas oko 17 sati na raskrižju kod Brodomerkura u Tomislavgradu.

U prometnoj nesreći sudjelovala su tri vozila: Opel Vectra, Renault i Fiat kombi. Više osoba je ozlijeđeno, a prema viđenome, jedna osoba je teško ozlijeđena. Javlja Tomislavcity.

Ozlijeđeni su prevezeni vozilima očevidaca i vozilom hitne pomoći do Doma zdravlja Tomislavgrad. 

Urednički komentar - portala Tomislavcity

Prema izjavi mještana koji žive uz navedeno raskrižje, u protekloj godini dana na ovome raskrižju bilo je više od 20 prometnih nesreća, od manjih, koje nisu ni prijavljene niti evidentirane, do teških s ozlijeđenim osobama i nažalost, smrtno stradalim. Također, prema njihovim izjavama, u 90 posto prometnih nesreća makar jedno vozilo bilo je s osobama izvan općine Tomislavgrad.

Dakle, samo iz ovih činjenica jasno je da otvaranje ovoga raskrižja uz postavljene nagibe cesta, veliku širinu i postavljeno znakovlje nije bilo dovoljno i da se žurno mora nešto poduzeti. Pa zar je bitnija nečija sujeta koji tvrdi da je raskrižje urađeno po svim pravilima struke ili su bitnija stvarna događanja, da bi netko priznao da je pogriješio i da se mora promijeniti regulacija prometa? 

Može li se išta poduzeti?

Je li vrijednije:

- nekoliko litara boje, kojom će se na pristupnim cestama u više navrata napisati upozorenja o skorom znaku stopa,

- postavljanje privremenog kružnog toka,

- postavljanje stalne policijske patrole ili

- postavljanje uspornika ili

- nešto drugo čime će se upozoriti na opasnost,

da bi se spriječilo ljudsko stradanje i materijalna šteta?

Ako će i ova današnja prometna nesreća u kojoj su, nažalost, nastradale osobe iz Rame, ostati samo još jedna prometna za statistiku, onda možemo slobodno reći zbogom zdrava pameti, ovo je gore od Divljeg zapada.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok