Općina Tomislavgrad, Duvanjski dekanat, Duhovno humanitarna udruga (DHU) Kap ljubavi i Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad uputili su poziv svim građanima ove općine da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći stradalima u poplavi na području Posavine i općine Žepče.

Tim povodom na inicijativu općinskog načelnika Ivana Vukadina danas je u zgradi općine Tomislavgrad održan sastanak na kojem se razgovaralo o organizaciji prikupljanja pomoći za vodenom stihijom pogođene krajeve Žepča i Posavine.

Uz općinskog načelnika, sastanku su nazočili pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Jozo Jakić, ravnatelj tomislavgradskog Centra za socijalnu skrb Ilija Krišto, župnik u Rošku Polju i voditelj DHU  Kap ljubavi fra Jozo Radoš – Đoka, te ostali župnici Duvanjskog dekanata.

Kako su priopćili iz Ureda općinskog načelnika, na sastanku je dogovoren način prikupljanja pomoći koja će se prikupljati tijekom cijeloga ovog tjedna.

Pomoći se može novčanim prilozima koji se mogu donirati u svih deset župnih ureda, te će se ovisno o prikupljenim sredstvima i u dogovoru s predstavnicima poplavom ugroženih područja kupiti potrebito i njima dostaviti.

Što se tiče hrane i ostalih neophodnih potrepština za ugrožena područja, iz općine sugeriraju da je poželjno prikupljanje konzervirane hrane, vode, tjestenine, ulja, šećera, brašna , soli te odruge nepokvarljive hrane kojoj nije potrebna termička obrada kao i higijenske potrepštine.

Akcija prikupljanja pomoći ostaje otvorena do petka 23. svibnja a svi koji to žele donacije mogu uručiti svakog dana od 8 - 17 sati u skladištu DHU Kap ljubavi gdje će ih preuzeti volonteri ove udruge.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok