Porezna uprava FBiH objavila je pregled poreznih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000,00 KM, prema evidencijama županijskih poreznih ureda, na dan 30.06.2018. godine koji ukupno iznosi 2,4 milijarde KM.

Poslovni portal Akta.ba donosi pregled dugovanja po gradovima gdje se mogu vidjeti vrtoglavi iznosi poreznih dužnika, kroničnih gubitaša, čije neplaćene obaveze godinama gomilaju.

>>> Najveći dužnik u Drvaru je Dom zdravlja; Dužna i općina

Prema raspoloživim podacima, najveće neplatiše, posebno kada je riječ o doprinosima, su državna javna poduzeća a potom društva ograničene odgovornosti.

>>> Porezni dug u Livnu 25 milijuna maraka; Najveće neplatiše javna poduzeća

Najveći dužnik za Glamoč - Kantonalni porezni ured Livno je Doma zdravlja Glamoč sa poreznim dugom od 1.123.129,37 KM, na drugom mjestu je JP"KOMUNALAC GLAMOČ" DOO koje duguje 159.985,34 KM a među dužnicima je i općinski načelnik sa 156.321,30 KM duga.

Devet poreznika ima ukupni dug od 1.955.278,29 KM.

Kompletnu listu dužnika za Glamoč pogledajte u nastavku.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija