Studio Bellini Design livanjsko je poduzeće koje osigurava vrhunsku ponudu namještaja i pratećih sadržaja za opremanje interijera.

Desetogodišnju tradiciju poslovanja temeljenu na prodaji i proizvodnji namještaja vlasnici Vjekoslav i Miroslav Stanić iz  Livna odlučili su usavršiti kroz nove projekte, te ujedno svojim radom doprinijeti jačanju domaćeg tržišta.

Kupnjom Tvornice modne odjeće Livno, započelo se s realizacijom projekta pokretanja vlastite proizvodnje namještaja, nastavno na to i otvaranje novog izložbenog salona na površini od oko 2 tisuće metara četvornih. Poduzeće koje trenutno broji 11 zaposlenih, omogućilo bi ovim proizvodnim pogonom otvaranje većeg broja novih radnih mjesta. Nezanemariv je to doprinos domaćem gospodarstvu, naglasio je Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić koji je u pratnji poduzetničke obitelji Stanić obišao proizvodni pogon i rekonstruirani prostor tvornice, te pružio potpunu podršku ovakvim i sličnim aktivnostima.  Pokazatelj je to kako je  Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji temeljen na subvenciji kamata na kredite, u praksi uistinu zaživio, poručuje predsjednik Jozić. Gospodarskim subjektima koji zaposle nova 3 zaposlenika Programom se subvencionira 70% kamate na kredit. Predstavlja to ohrabrujući korak pri odluci na ulaganje u ovu djelatnost i rekonstrukciju objekta tvornice koji se nalazi na parceli od oko 6 tisuća metara četvornih, s dva kata i podrumom ukupne površine 4,500 metara četvornih.

Uloživši svoje napore, trud, profesionalni pristup i najsuvremeniju tehnologiju Vjekoslav i Miroslav Stanić ustrajni su i nadalje participirati na bosanskohercegovačkom tržištu. No, poduzeće Bellini  sve je zastupljenije na tržištu susjedne Republike Hrvatske, od čega se gotovo pola proizvodnog asortimana plasira u susjednu Splitsko-dalmatinsku županiju. Nedostatak kvalificirane radne snage  jedna je od poteškoća s kojima se kao i ostali gospodarstvenici ove županije suočavaju. Kroz razgovor s predsjednikom Vlade naglašena potreba rješavanje navedene problematike, te je najavljeno poduzimanje određenih koraka u poboljšanju cjelokupne gospodarske slike. Uz vlastita ulaganja kao ključan segment poslovanja, svaka potpora od značajne  je pomoći kako bi se održalo i nastavilo ukorak sa zahtjevima najsuvremenije proizvodnje, pri čemu kvaliteta i uspjeh ne mogu izostati, optimistični su ovi ulagači.

Podsjetimo, Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamata i nadalje je otvoren. Njime se između ostaloga doprinosi poticanju konkurentnosti, zadržavanju ili povećanju zaposlenosti, uvođenju inovacija, rastu izvozno orijentirane proizvodnje, proizvodnji finalnih proizvoda, te ulaganju u infrastrukturu.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok