31. listopada završeno je pošumljavanje na predjelu Obljaj u 147.odjelu na G.J. Bunarić koje je trajalo 18 dana.

Na poslovima pošumljavanja je bio angažiran 121 povremeni radnik i 22 radnika Šumarije Glamoč.

U ovoj hvale vrijednoj radnoj akciji sudjelovali su i učenici O.Š. „Glamoč“ koji su na ovaj praktičan način imali edukaciju o pošumljavanju i važnosti pošumljavanja, te učenici SSŠ koji su imali praktičnu terensku nastavu u sklopu svojih redovitih školskih aktivnosti u trajanju od dva dana.

Zasađeno je ukupno 148 600 sadnica bijelog i crnog bora, na površini od 59,44ha. Pošumljavanju su nazočili i izršni direktor za poslove šumarstva, David Mijoč, rukovoditelj službe za uzgoj i zaštitu šuma, Tomislav Mioč sa suradnicima, v.d. upravitelja Rasadnika Pržine, Mirko Krivić sa suradnicima, upravitelj Šumarije Glamoč, Ivica Kasalo te pomoćnik upravitelja za poslove uzgoja i zaštite šuma, Nikla Srdić. Oni su svojim stručnim i praktičnim primjerom sugerirali na eventualne propuste prilikom pošumljavanja, te su na taj način doprinijeli kvalitetnijem izvođenju radova u okviru pošumljavanja.

Priopćeno je iz šumarije Glamoč.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija